25 august 2013

Festivalul de Fotografie „Secvențe” - Ploiești, 30 august - 1 septembrie


La sfârșitul săptămânii viitoare, vă așteptăm, așadar, la Ploiești, la Festivalul de Fotografie „Secvențe”. Subsemnatul va expune imagini din seria „Hibernal Haiku”. De asemenea, sâmbătă, de la ora 15.30, va avea loc prezentarea cărții „De ce fotografia?” .


Începând cu această primă ediție, Clubul de Turism și Arte “Escamonde” Ploiești, cu sprijinul Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova, își propune să transforme orașul lui Caragiale în kilometrul zero al fotografiei românești și într-un reper al fotografiei internaționale.
Concursurile de fotografie, expozițiile și atelierele, alături de conferințe și discuții libere se vor desfășura sub îndrumarea unor fotografi cu experiență care își vor împărtăși cunoștințele cu cei dornici să afle lucruri noi și interesante din acest domeniu.
În cadrul festivalului se vor prezenta proiecte foto mai vechi sau mai noi, se vor organiza ateliere practice pentru fotografia portretistică, fotografia de eveniment, de noapte, arhitecturală, urbană, peisagistică etc., iar toate evenimentele vor fi gratuite.
Aceste evenimente vor fi organizate în centrele culturale ale orașului: Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, în zonele pietonale din centrul orașului, precum și la conacul Bellu din Urlați.
Lansarea de lampioane, atelierele de fotografie organizate direct pe stradă, spectacolele și seratele muzicale sunt doar câteva dintre motivele pentru care publicul din toată țara este invitat să participe la acest festival.

Niciun comentariu: